E-mail info@gewei.nl
Telefoon 06 - 4514 9407

(bij bellen door de week graag na 18:00 uur)

FASCINATIE


Geweien & hoorns hebben de mensheid van oudsher gefascineerd. Veel herkauwende hoefdieren beschikken over een gewei of hoornset; honderdduizenden jaren geleden mogelijk primair ontstaan als bescherming tegen roofdieren. Dit heeft zich verder ontwikkeld als “imponeer orgaan” ten opzichte van soortgenoten. De dieren worden indrukwekkender en groter en bepalen op deze wijze mede hun plaats binnen de groep. Uiteraard wordt ook de directe strijd daarbij niet geschuwd. Herten werpen elk jaar hun gewei af en vervangen dit weer in het jaar daarop. Runderen, schapen, geiten en antilopen behouden hun hoorns het hele leven.

INFORMATIE


Deze website verschaft achtergrond informatie over de geweien & hoorns van de diverse herten en antilopen. Tevens worden er geregeld exemplaren aan de verzamelaar aangeboden. Dit om onze steeds verder uitdijende verzameling enigszins in toom te houden.

Click here for the English version of the homepage Klicken Sie bitte hier für den Homepage auf deutsch

Kudu
Edelhert
Addax
Damhert
Oryx Antilope
Eland
Ree met bastgewei


OPMERKINGEN & AANVULLINGEN

Een website is nooit af. We houden ons aanbevolen voor aanvullingen en commentaar. Ook als je informatie zoekt over een hert of antilope die op deze site nog ontbreekt, gaan we hier graag mee aan de slag!

GEBRUIKT MATERIAAL

We maken bij gelegenheid gebruik van materiaal waarvan wij in de overtuiging zijn dat het geplaatst is op het publieke domein. Soms is het niet mogelijk dit te verifiëren of een mogelijke rechthebbende te achterhalen. In geval u rechten claimt op hetgeen wij voor publicatie hebben gebruikt, verzoeken we u dan ook onverwijld contact met ons op te nemen.

 

GEWEIEN & HOORNS Adres Grotestraat 32 - 5836 AG Sambeek
  BTW nummer NL0011.65.576.B51
  Kamer van Koophandel 17171940 Eindhoven